VocaBEXT Nyelviskola 
 
bejelentkezés szükséges
Kiknek készült a Nyelviskola?
A VocaBEXT Nyelviskolát már kisiskolás kortól kezdve bárki ered­ményesen használhatja — a használat egyetlen feltétele az, hogy a nyelvtanuló tudjon magyarul olvasni.
Elemis diákok
Ha első vagy második osztályos gyermekünk van, aki elkezdte hasz­nálni a számítógépet, már leülhetünk vele a gép elé, s átnézhet­jük kö­zösen az 1. lecke szavait és nyelvtani szabályait.
Miután a gyermek tudja a szavakat, és a leckében ismertetett nyelvtani szabályokat annyira megértette, hogy ezek segítségével kis mondatokat tud alkotni, elkezdheti az első tesztelést.
I-IV. osztályos korban a gyermekek rendkívül fogékonyak, és ha már napi tíz perc angol tanulással is olyan sok haladás elérhető hosszú távon, kár lenne tétlenül nézni, amint ezeket az éveiket az angolta­nu­lás szempontjából elvesztegetik.
Mivel a játékra inkább szükségük van még ebben a korban, mint a tanu­lásra, egy kisdiáknak napi egy tesztelés épp elegendő. Ne ter­heljük túl a gyereket, viszont felnőttként a mi felelősségünk, hogy a gyakorlás legyen rendszeres, és idővel se maradozzon el.
Ide kattintva egy első osztállyal végzett tanuló beszámolóját olvas­hatjátok, aki itt elmeséli a Nyelviskola használatával kapcsolatos élményeit és eredményeit.
Nagyobb diákok
Ha középiskolás vagy gimnazista diákok vagyunk, már szülői segít­ség nélkül, teljesen egymagunkban is nekifoghatunk a tanulásnak. Ha egy barát személyében versenytársat is szerzünk, több motivá­ciónk lesz, és a tanulás is szórakoztatóbbá válik.
Középiskolás diákként naponta többször is tesztelhetünk, de még napi egy alkalom esetén is nagy haladást elérünk egy év alatt — az is megtörténhet, hogy többet, mint az iskolában nyolc év alatt.
Felnőttek
Felnőttként az angol nyelvtudásnak számtalan módon hasznát ve­hetjük, például a munkahelyen. Ami a külföldi munkavállalást illeti, nyelvtudás nélkül vagy csupán egy gyenge alapfokú ismerettel nehéz bármilyen pozíciót elnyerni. A munkaadók jogosan feltételezik, hogy ha a jelentkező még arra sem volt képes, hogy munkakeresés előtt elfogadható szinten megtanulja az idegen nyelvet, akkor a munká­ban is hasonló igénytelenségre számíthatnak részéről. A nyelvtudás­ra természetesen nem csak külföldi munkavállalás esetén van szük­ségünk, hanem abban az esetben is, ha olyan helyi cégnél helyez­kedünk el, melynek külföldi kliensei vannak.
Az angoltudásunknak külföldi utazásaink, kirándulásaink során is jó hasznát vehetjük. Az internetezőknek is kulcsfontosságú az angol nyelv ismerete: a világhálón több százszor annyi informá­ció talál­ha­tó angolul, mint magyarul (lásd itt és itt). Egy szó, mint száz: az an­golt az anyanyelvünkhöz minél közelebbi szinten ismernünk kell!
Családos tanulás
Ha a családban a gyerek angolul tanul, hasznosnak bizonyulhat, ha a gyerekkel együtt a szülő is részt vesz a tanulásban. Ilyen módon a szülő is pótolhatja a hiányosságait, és a gyermekének is segíteni tud a nyelvtani szabályok megértésében.
Ha a családban többen is használjuk a Nyelviskolát, hozzunk létre magunknak is és a gyermek(ek)nek is egy-egy külön azonosítót, és mindenki a saját felhasználói fiókjába bejelentkezve teszteljen, hogy ne keveredjenek össze a családtagok eredményei.
© 2014-2024 T.A.