Személyes adataim
Módosítás
Státuszom
angol szókincs tesztelés
KezdőlapHasználatHírekFAQÜzenetek
FAQ
Kérdés: Hogyan tudom beírni az ékezetes betűket?
Válasz: Vezérlőpult (Control Panel), Területi és nyelvi be­állítások (Regional and language settings), Nyelvek (Lan­guages) fül, Részletek (Details) gomb, Hozzáadás (Add) gomb. Kiválasztjuk a kívánt nyelvet, OK, OK, OK. Ezután lent a Windows tálca végén lévő Nyelv ikonnál az új nyelv is kiválasztható lesz, vagy vé­gezhetjük a nyelv-váltást az Alt+Shift billentyűkombináci­óval is, és ezután az Enter bal szomszédságában elhe­lyezkedő billentyűk leütésekor a ki­választott nyelv ékeze­tes betűi jelennek meg.
Kérdés: Túl kevés az idő a válaszokra! Lehetne több?
Válasz: Kezdetben a legtöbb embernek valóban kevésnek tűnik a feladatokra kapott idő, de már az első 4-5 teszte­lés után megváltozik ez a benyomás. További 4-5 játék után pedig rendszerint a beismerés is megtörténik: „Nem az időkorlát miatt nem tudtam a választ beírni, hanem, mert nem jutott idejében eszembe.”
Kérdés: Teszteléskor azt a szót kaptam, hogy run. Beír­tam, hogy fut, de kiderült, az a válasz, hogy futás. Hon­nan tudhattam volna, hogy ezt a jelentést kell beírnom?
Válasz: Tesztelés közben a szó alatt érdemes mindig fi­gyelni a szófajt. Például a fn a főnév, a hsz a határozó­szó rövidítése. A run szó jelentése igeként fut, viszont fő­névként futás. A szó fordítását a szófaj figyelembe véte­lével kell elvégezni! A szófajok rövidítését megtalálod itt.
További FAQ oldalak: 1 2 3 4
Bejelentkezés
Azonosító:
Jelszó:

Regisztráció
Tesztelési nyelv
Nyelvpár: angol-magyar

Nyelvválasztás
Tesztelés